Hoezo saai! Onze branche is juist super uitdagend!

20 april 2023

Vandaag hebben toonaangevende assurantiekantoren in Oost-Nederland hun handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst met Saxion University of Applied Sciences. Met dit unieke samenwerkingsverband willen de partijen de tekorten aan personeel op de arbeidsmarkt samen het hoofd bieden.

Om een goede start te maken, hebben de partijen een gezamenlijk programma gelanceerd om studenten van Saxion University of Applied Sciences te interesseren voor financiële dienstverlening. Dit programma omvat gastcolleges, toegepast onderzoek, businesscases en de ontwikkeling van een minor. Om de inspanningen aan te laten sluiten bij benaderingen als Bruto Twents Geluk, werken de deelnemende partijen gedurende drie jaar aan een systeemmapping- en transformatieproces waarmee ze hun strategie zo kunnen uitvoeren dat ze met hun gezamenlijke inspanningen meer bereiken dan individuele activiteiten alleen. Een uitdaging waar helaas veel marktontwikkelingsprogramma’s niet in slagen.

“We hopen dat deze samenwerking een krachtige stap is om studenten te enthousiasmeren en te inspireren om aan de slag te gaan in de financiële dienstverlening.” aldus de woordvoerder van de samenwerkende financieel dienstverleners. “Door deze samenwerking kunnen we ervoor zorgen dat er meer talenten binnen de financiële dienstverlening komen én blijven. Wat ten goede komt aan de kwaliteit en innovativiteit van de branche”. “Alleen door de handen ineen te slaan en gebruik te maken van zittend en nieuw talent bij de verschillende partijen kunnen we uitdagingen die de huidige tijd met zich meebrengt het hoofd bieden. Daarmee zorgen we voor goede en actuele adviezen aan de partners wat bijdraagt aan een goed werkklimaat in onze regio”

Het programma start binnenkort en de samenwerkende partijen zijn enthousiast over de resultaten die zij hopen te bereiken. De partijen die deel uitmaken van de samenwerking zijn: 

Licent Groep | SOLUNA Financieel Adviesgroep | Scharenborg bedrijfsverzekeraars | GuHRu HR-Consultants BV | Jannink en Hofsté | Univé Oost Verzekeringen | Levers Ter Braak Risico Adviseurs & Financieel Planners | EURORISK Koopman Assurantiën | ten Hag makelaars & financiële dienstverleners | Deterink Financieel Advies

Meer weten? Neem dan contact met ons op!

Meer nieuws